Fideuá

- šalát ktorý je veľmi jednoduchý a pritom výborne chutí!

 

SUROVINY:

·         600 g morské plody

·         1 ks cibuľa

·         2 strúčiky cesnak

·         150 g lúpané paradajky

·         150 g hrášok

·         1 liter rybací vývar

·         400 g makarón

·         olivový olej - panenský 

·         soľ

·         petržlenová vňať

·         mleté čierne korenie

Čas prípravy: 80 + 10 min.

 

 

Postup:    

1.Na olivovom oleji opražíme cesnak a cibuľu. Pridáme očistené morské plody a opečieme.

 

2. Potom vlejeme časť horúceho vývaru, vložíme cestovinu a varíme približne 4 minúty. Pridáme zvyšné suroviny a varíme, kým cestoviny nebudú hotové.Môže to trvať celkovo asi 7–8 minút podľa druhu makarónov. Ak je to potrebné, po troche podlievame horúci rybací vývar. Potom primiešame zvyšné suroviny.

 

3. Na konci necháme dve minúty odpočívať a podávame. Polievku môžeme nechať odpočívať aj v mierne vyhriatej rúre.

 

Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/

 

 

 

 

 

 

 

Tuniakový šalát s koňakom
 

 

 

 

·  100 g tuniak                                                    

·  150 g šalát

·  1 ks svetlé pivo

·  0,04 ks likér

 

·  50 g paradajka

·  30 g reďkovka

·  1 dl olivový olej

·  1 ks citrón

 

                      

Postup receptu:

  • Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme ho koňakom a podusíme s koňakom nakrátko. Šalát natrháme na kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a citrónom a premiešame s rajčinami. Šalát uložíme na tanier a dostredu poukladáme kúsky tuniaka. Nakoniec prelejeme olivovým olejom.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

 


Kontakt

Voľný čas pre šport


V zdravom tele, zdravý duch ! :)